Hopp til innholdet
Barn i fotballdrakt står i kø utnefor MelhusBanken sin stand i Gruva Stadion under Melhus-cup'en 2023.
MelhusBanken hadde stand på Melhus-cupen i 2023 med både lykkehjul, popcorn, pinnevaffel og hoppeslott. Vi planlegger å gjenta suksessen.
Nyhet

Melhus-Cup’en: Feiring av fotball og fellesskap

Melhus-cup’en har vært en årlig begivenhet siden 2011, og i år markeres altså det 14. året med cup i Melhus’ storstue, Gruva stadion.

Hele 238 lag fra 41 klubber påmeldt i år og det skal spiller 395 kamper på 16 baner fra lørdag 17. til søndag 18. august. Over 1800 gutter og jenter i alderen 6 til 13 år vil delta!

MelhusBanken er stolt hovedsponsor for Melhus Fotball og samarbeidspartner i cupen i en årrekke. Før årets arrangement har vi hatt en prat med Frank Brudal, arrangementsansvarlig i klubben og lang erfaring med cup-logistikken.

Dugnadsinnsatsen

Et så stort arrangement vil alltid ha spesielle utfordringer, men Melhus Fotball har vært heldige med høy påmelding og en stabil cupkomite de siste årene.  «For å få Melhus Cup til å gå rundt, er vi avhengige av en stor innsats fra frivillige. Rundt 250 personer er involvert før, under og etter cuphelgen, og det legges ned over 1000 dugnadstimer. Hvert lag i Melhus Fotball bidrar med et minimum antall personer på dugnad, og vi har en dedikert cupkomité som er sentral i både planleggingen og gjennomføringen av arrangementet» forteller Brudal.

«For å sikre en god opplevelse for både spillere og tilskuere, evaluerer og forbedrer vi kontinuerlig arrangementet.»
«Vi legger stor vekt på alt fra merking av vei og parkering til kioskkøer og premieutdeling. Kampoppsettet er komprimert slik at alle kamper er ferdige innen maks 3,5 timer, og vi prøver å sørge for at lagene møter andre enn naboklubbene der det er mulig.» Legger Brudal til. 

Samarbeid og bærekraft

Samarbeidet med lokale bedrifter og sponsorer framhever Brudal som uvurderlig. «MelhusBanken har i flere år bidratt med en aktivitetscamp som inkluderer hoppeslott, lykkehjul og popcorn, noe som gir en ekstra dimensjon til cupopplevelsen utenfor banen.»

Bærekraft er et viktig tema i alle organisasjoner og MelhusBanken setter krav til alle organisasjoner vi sponser. Melhus-cupen er intet unntak; «I år introduserer vi også nye tiltak for bærekraft. Vi innfører sortering av pappkartong og pant i tillegg til restavfall, noe som både reduserer avfallsmengden og gir økonomisk gevinst.»

Melhus’ største idrettsarrangement

Melhus-cup'en er det største idrettsarrangementet i Melhus, og det bidrar til å sette bygda vår på kartet. Det har også en viktig sosial funksjon, hvor foreldre og barn blir kjent på tvers av lag og klubber.

Gjennom årene har cupgjengen opplevd mange minneverdige øyeblikk, fra barnas begeistring og jubel til den positive heiingen fra sidelinja. Cupen skaper samhold både blant utøvere og foreldrene som er inne og tar frivillig dugnadsinnsats. Det er inspirerende å se hvordan alle bretter opp ermene og tar initiativ for å løse alle slags utfordringer som kan dukke opp i løpet av arrangementet. Inntektene fra arrangementet er avgjørende for driften av Melhus Fotball og overskuddet bidrar til å holde anleggene i god stand.

Som engasjert støttespiller heier vi på alle engasjerte spillere og foreldre og ønsker dere lykke til med arrangementet! Vi skal som vanlig være til stede og gleder oss stort!