Hopp til innholdet
Bandet Vassendgutane spiller på scenen med sort publikum som tilskuere.
I 2023 var det Vassendgutane (avbildet) som sto på scenen da Leik arrangerte plattfest. I år blir det Beist og DDE.
Nyhet

Idrettslaget som lager møteplasser for bygda

I hjertet av bygda, der samhold og idrettsånden blomstrer, står Leik IL som et fyrtårn for fellesskap og lokal stolthet.

Med en historie som strekker seg over flere tiår, har plattfester på Korsvegen vokst til å bli et arrangement av betydelig størrelse og betydning. Fra 2016 har Leik utvidet omfanget av festlighetene, og i år markerer de sitt største arrangement til dato.

“Plattfesten er ikke bare en vital inntektskilde for Leik IL, men også en begivenhet som bringer entusiasme og samhold til bygda,” sier Roar Kulbrandstad, en sentral skikkelse i idrettslagets arrangementskomite. “Det er et produkt av dugnadsviljen som lever i vårt samfunn, hvor over 150 frivillige bidrar til å gjøre arrangementet mulig.”

Overskuddet – En investering i fremtiden

Hvert år går alle inntektene fra Plattfesten direkte til drift og utvikling av idrettslaget. Dette inkluderer prosjekter som den nye kunstgressbanen på Gåsbakken og planlagte oppgraderinger av klubbhuset og anlegget på Korsvegen. “Disse anleggene er heleid av idrettslaget og bygget med dugnadspenger, hvor arrangementer som Plattfesten er en viktig del av det,” forklarer Kulbrandstad.

Rekordstort forhåndssalg og artistenes appell

I år har Plattfesten opplevd et rekordstort forhåndssalg, noe som vitner om arrangementets popularitet. “Vi har jobbet hardt for å skape et rykte som gjør at folk ønsker å returnere år etter år. Vi legger også stor vekt på å tilby en trygg og god opplevelse for alle aldersgrupper, inkludert ungdom under 18 år,” sier Kulbrandstad. “Og selvfølgelig, årets imponerende line-up med artister har uten tvil bidratt til det glitrende forhåndssalget.”

Næringslivets rolle – En felles innsats

Samarbeidet med næringslivet er avgjørende for å realisere et arrangement av denne størrelsen og MelhusBanken ble svært gjerne med på arrangementet. “Støtten fra lokale aktører er ikke bare viktig for den økonomiske gevinsten, men det er også godt å føle at de verdsetter innsatsen vi legger ned for å får til noe sånt i bygda vår,” understreker Kulbrandstad.

Folket ønsker mer læven!

Banken gjennomførte en stor innbyggerundersøkelse i Melhus Kommune i vår og resultatene var svært tydelige. «Folk ønsker at det skal etableres flere møteplasser og at det skal skje noe i bygdene, ikke bare i folkerike sentrum. For oss var det en selvfølge å være med på å støtte arrangementet» uttaler Eirik Grøseth Sund, markedsansvarlig i MelhusBanken. «Det er mange som gleder seg i måneder til arrangementet og det gjør noe med stoltheten for bygda når større band som DDE og Beist kommer for å holde konsert. Her får du mye på en gang; inntekter til idrettslaget, møteplasser og konserter. Akkurat det folket har etterlyst!» fortsetter Sund.

Fremtiden ser lys ut

Med blikket allerede rettet mot neste års arrangement, inviterer Leik IL alle tilbake den 2. august 2025. “Vi er allerede i samtaler med flere spennende artister for neste år. Så følg med, og bli en del av denne fantastiske tradisjonen,” avslutter Roar Kulbrandstad med et smil.

For Leik IL og innbyggerne på Hølonda er Plattfesten mer enn bare en konsert; det er en feiring av fellesskap, idrett og sterk dugnadsinnsats. Med hver note som spilles og hver krone som samles inn, styrkes fundamentet for idrett og samhold i bygda.