Hopp til innholdet
Nyhet

Tenk på alt som har skjedd de siste 180 årene

Året er 1840, den 3.oktober. Stedet er Melhus Gård. Etter initiativ fra kapellan Niels Dahl arbeides det med en plan for opprettelse av en sparebank for Leinstrand, Melhus, Høylandet og Flå kirkesogn. En plan som ble vedtatt på dette møtet, og MelhusBanken var en realitet.

Snart 180 år er gått siden da, og MelhusBanken driver fortsatt sin virksomhet som en lokal og selvstendig sparebank. Underveis har banken opplevd splittelse, utvikling, kriser og vekst – på mange måter en gjenspeiling av samfunnet rundt.

Utviklingen har vært stor de siste 30 årene. I dag skjer det meste digitalt, og nett- og mobilbank har blitt en naturlig del av hverdagen til oss alle. Kombinert med et historisk lavt rentenivå har det gitt en stor vekst i samfunnet.

MelhusBanken har i denne perioden vokst mye, både i Melhus og etter hvert også i Trondheim. Banken jobber kontinuerlig med å bedre sin kompetanse og kundebehandling, og kombinasjonen av digitale løsninger og god personlig service har vist seg å fungere godt.

For Melhus kommune og innbyggerne her er MelhusBanken fremdeles en viktig og betydningsfull samfunnsaktør. Vi finansierer lokalt næringsliv med utgangspunkt i en lokal kunnskap som ingen andre har. Ovenfor barn og unge har banken flere tiltak, blant annet opplæring i personlig økonomi. Deler av bankens overskudd brukes også til utvikling av idrett og kultur gjennom ulike sponsorater og gaver. På den måten bidrar vi til å fremme det viktige dugnadsarbeidet i kommunen, og er med på å utvikle kommunen til et bedre sted å bo.

Arbeidet med å videreføre MelhusBanken som en selvstendig, lokal sparebank vil fortsette. Gjennom grunnlaget som er lagt de siste 180 årene er vi godt forberedt til å skape nye verdier, til beste for bankens kunder, eiere, ansatte og lokalmiljø.